måndag 18 november 2013

Lärkontrakt

Lärkontrakt

Personligt mål:

Mitt mål med den här kursen är att fördjupa mig i de ekonomiska aspekterna utav video på nätet. YouTube och Twitch är två olika tjänster som är ledande inom sina områden. De är helt beroende utav användarna för att gå runt men vad får användarna utav det hela?

Tjänster:

Blogg - Jag kommer att blogga om youtube (http://jonatanandersson.blogspot.se/)
YouTube - Ladda upp filmer om Twitch (http://www.youtube.com/user/BakeCakey)
Twitch - Strömma samt spara strömmningen om bloggar (http://www.twitch.tv/bakecakes/profile)

Valet utav tjänster:

Anledningen till jag har valt dessa tjänsterna är delvis för att mitt personliga intresse med film och spel men även för att de som strömmar film på Twitch har i många fall en YouTube kanal och tvärtom. De sammarbetar väl och löser varandras brister, det finns möjlighet att spara strömmningar på twitch men det är inte särskilt väl utvecklat. Samma sak med YouTube där du kan strömma men alla har inte tillåtelse till det ännu.

Essä:

I min essä har jag valt att fokusera på hur ekonomiska sidan för privatpersoner på YouTube fungerar. Vad finns det för möjligheter till inkomst? hur mycket kan man förvänta sig att tjäna? Hur går man till väga för att nå dit? Dessa är några frågor jag vill reda ut i min essä..

Referenser:


Kim, Jin. (2012). The institutionalization of YouTube: From user-generated content to professionally generated content [Elektronisk] Tillgänglig: http://mcs.sagepub.com/content/34/1/53.full.pdf+html Hämtad [2014-01-14].

Riley S., Haran B. (2013). How YouTube Works - Computerphile. [Elektronisk] Tillgänglig: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OqQk7kLuaK4 Hämtad [2014-01-14].

Twitch1. (u.å) Frequently asked questions.[Elektronisk] Tillgänglig: http://sv.twitch.tv/p/faqpayment Hämtad [2014-01-14].

Twitch2. (24 September 2013) Open Broadcaster Software. [Elektronisk] Tillgänglig: http://help.twitch.tv/customer/portal/articles/1262922-open-broadcaster-software Hämtad [2014-01-14].

WikiEducator (29 Januari 2008).How to use Blogger [Elektronisk] Tillgänglig: http://wikieducator.org/How_to_use_Blogger [2014-01-14].

YouTube5Year (u.å). A Brief History of YouTube.  [Elektronisk]. Tillgänglig: https://sites.google.com/a/pressatgoogle.com/youtube5year/home/short-story-of-youtube
[2014-01-14].

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Twitch är nytt för mig så det blir spännande att läsa om. Intressant ämne för artikeln. Du kanske skulle vinkla den ytterligare när du fastslår titeln. "Hur livnär man sig med hjälp av youtube", eller "Hur får man betalt för sitt innehåll på youtube" kan vara två olika vinklar. Det måste bli ganska smalt i essän, för att man ska kunna besvara frågeställningen. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Du behöver bearbeta dina källor så de är formaterade enligt Harvardmodellen

    SvaraRadera